Besplatna dostava za narudžbe veće od 100 KM

USLOVI I PRAVILA KORIŠTENJA

ZU Apoteka “Mopharm” Mostar – Grad Mostar, koja se nalazi na adresi Husnije Repca bb, registrovana je na osnovu rješenja o registraciji UNIJETI PODATAK od UNIJETI DATUM godine izdatog od strane UNIJETI NADLEŽNI ORGAN.

MBS: UNIJETI PODATAK

JIB: 4227451070001

PDV ID: 27451070001

 

Datum posljednjeg ažuriranja: 2021-04-11

Dobro došli na web shop Apoteke Mopharm.

Korištenjem ove web stranice pristajete na Pravila i uslove korištenja, kao i odredbe svih važećih zakona i propisa koji regulišu oblast zaštite podataka u Bosni i Hercegovini. Ako se ne slažete sa Pravilima i uslovima korištenja, ne smijete koristiti našu web stranicu. Korištenjem ove stranice svaki korisnik prihvata ova Pravila i uslove korištenja, kao i sve njegove izmjene i dopune. Smatra se da su korisnici korištenjem ove stranice ili bilo kojeg njenog dijela, u svakom trenutku upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti i prihvatili.

Apoteka Mopharm vam omogućava korištenje usluga i sadržaja korporativne web stranice i online apoteke u skladu sa odredbama Pravila i uslova korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge web stranice Mopharm.

Korporativna web stranice www.apotekemopharm.ba i online apoteka www.mopharmplus.ba u vlasništvu je kompanije Mopharm i posjetiocima omogućava da pogledaju ponudu artikala i proizvoda, izvrše kupovinu putem online apoteke i dostave biografiju za zaposlenje u kompaniji putem linka „karijera“ na korporativnoj web stranici. Web stranica se sastoji od vlastitih sadržaja, sadržaja kompanija čije proizvode prodajemo, besplatnih sadržaja, te linkova za društvene mreže u vlasništvu Apoteke Mopharm čije korištenje i zaštita podataka je također regulisana odredbama Pravila i uslova korištenja. 

Administratori stranica www.apotekemopharm.ba i www.mopharmplus.ba niti u kom slučaju ne postavljaju sadržaje pornografskog, eksplicitnog (scene nasilja, torture i slično) ili drugu vrstu sadržaja koji ugrožavaju diskreciju korisnika ili su neprimjereni za maloljetne korisnike. Zabranjeno je postavljanje sadržaja koji predstavlja, podržava ili upućuje na govor mržnje, netoleranciju, ličnu, nacionalnu, vjersku netrpeljivost, koji sadrži psovke, vrijeđanja, omalovažavanja, provokacije ili drugi uvredljiv materijal.

PRAVILNIK O USLOVIMA KORIŠTENJA ONLINE TRGOVINE

Apoteka Mopharm pruža uslugu webshop/online kupovine putem internet stranice na domeni www.mopharmplus.ba , određenu uslovima i pravilama prodaje i kupovine proizvoda u online apoteci Mopharm.

Uslovi korištenja napravljeni su u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača u Bosni i Hercegovini i po međunarodnim običajima online poslovanja.

Korištenjem Mopharm online apoteke svaki korisnik treba da pročita uslove korištenja te da iste uslove prihvati. Ukoliko se korisnik iz nekog razloga ne slaže sa uslovima korištenja online apoteke treba da se suzdrži od korištenja istog ili da obavijesti korisničku podršku o mogućim nedostacima na broj telefona +387 36 580 535  svakog radnog dana od 8 do 16h ili na e-mail shop@mopharmplus.ba

Mopharm online apoteka radi 0-24 h, svaki dan. Pristup online apoteci ima svako lice koje ima pristup internetu i posjeduje internet pretraživač (browser) poput Chrome-a, Internet Explorer-a, Safari-ja ili Firefox-a, a kupovinu u Mopharm online apoteci može vršiti svako punoljetno lice koje pročita i prihvati uslove korištenja.

Pristup online apoteci može biti onemogućen privremeno radi ažuriranja podataka, obnavljanja stranice ili nekih drugih tehničkih poteškoća.

Cijene navedene na www.mopharmplus.ba izražene su u KONVERTIBILNIM MARKAMA / BAM valuti s uračunatim PDV-om i vrijede u trenutku primanja tj. slanja narudžbe. Ponuda artikala na www.mopharmplus.ba vrijedi do isteka zaliha ili do završetka objave ponude. 

Zabranjeno je korištenje bilo kakvih zlonamjernih programa ili aplikacija u cilju preuzimanja sadržaja sa stranice, također bilo kakvi hakerski napadi na stranicu www.mopharmplus.ba su strogo zabranjeni. Svako nedozvoljeno, nezakonito korištenje i korištenje koje se protivi uslovima korištenja stranice podložno je tužbi.

Posjetiocima i kupcima na www.mopharmplus.ba dozvoljeno je dijeljenje sadržaja Mopharm webshop-a putem društvenih mreža poput Facebook-a, Instagram-a, Pinterest-a i sličnih stranica, isključivo u nekomercijalne svrhe.

Fotografije u online trgovini www.mopharmplus.ba mogu biti ilustrativne prirode i ne moraju odgovarati tačnom izgledu proizvoda. Podaci o proizvodu i opis proizvoda mogu sadržavati greške i podložni su promjenama i izmjenama. Mopharm će nastojati da pruži što tačnije informacije i što preciznije da opiše dati proizvod kao i da fotografija proizvoda bude odgovarajuća. Korisnik ili kupac na stranici www.mopharmplus.ba sam ocjenjuje tačnost informacija i vrši kupovinu samovoljno i na svoju odgovornost.

Mopharm nastoji dati najbolju moguću uslugu. Mopharm ne može garantovati da će usluga odgovarati vašim potrebama, te da će usluga biti bez grešaka. Ukoliko uočite neku od grešaka molimo da se obratite kontakt centru na broj telefona +387 36 580 535 svakog radnog dana od 8 do 16h ili na e-mail shop@mopharmplus.ba

Apoteka Mopharm nije odgovorna za bilo kakvu štetu ili oštećenja opreme korisnika nastalu prilikom korištenja stranice www.mopharmplus.ba. Korisnik je odgovoran za štete ili nepravilnosti nastale bilo kakvom greškom, prekidom konekcije, brisanjem, kašnjenjem u radu, prenosom, računarskim virusom, neovlaštenim pristupom, nemarom ili nekom drugom radnjom.

www.mopharmplus.ba je privatno vlasništvo i u vlasništvu je firme ZU Apoteka “Mopharm” Mostar, ID broj 4227451070001. Međusobna komunikacija koja se odvija putem ove stranice mora biti u skladu sa uslovima korištenja.

Korisnici i posjetioci ove stranice ne smiju putem ove stranice objavljivati i prenositi bilo kakve materijale koji ugrožavaju ili na bilo koji način krše prava drugih, materijali koji su nezakoniti, ugrožavajući, uvredljivi, klevetnički, koji ugrožavaju privatnost, koji su vulgarni ili na neki drugi način nepoželjni. Korisnik stranice www.mopharmplus.ba ne smije koristiti stranicu za oglašavanje u bilo kakve komercijalne ili nekomercijalne svrhe.

Materijali koji se nalaze na www.mopharmplus.ba su pravo Apoteke Mopharm i zaštićeni su autorskim pravom, žigom i dizajnom. Svako kopiranje, objavljivanje i distribucija bez prethodnog odobrenja Apoteke Mopharm je strogo zabranjeno.

Mopharm može raskinuti saradnju sa bilo kojim korisnikom u bilo kojem trenutku ukoliko smatra da je ponašanje korisnika neprihvatljivo i nije u skladu sa uslovima korištenja.

SAGLASNOST I PROMJENA PRAVILA

Uslovi korištenja webshop internet stranice www.mopharmplus.ba propisuju pravila za korisnike ili kupce. Korištenjem webshop-a krajnji korisnici prihvataju i saglasni su sa uslovima korištenja internet stranice www.mopharmplus.ba. Pravo korištenja stranice je lično pravo svakog korisnika i ne može se prenositi na druge osobe niti je moguće prijaviti druga fizička ili pravna lica.

Ukoliko se korisnik ne slaže sa uslovima korištenja i pravilima, treba da se suzdrži od korištenja ove stranice.

Mopharm može u bilo kojem trenutku i to bez prethodne najave korisniku, ukoliko smatra neophodnim, izbrisati određeni dio uslova korištenja ili izmjeniti određeni dio uslova korištenja ukoliko bude potrebno. Zbog toga savjetujemo korisnike ove stranice da povremeno ponovo pročitaju uslove korištenja kako bi bili tačno informisani o eventualnim promjenama na stranici. Nastavak korištenja stranice podrazumijeva da se korisnik slaže sa uslovima korištenja kao i promjenama.

Krajnji korisnik se slaže da je korištenje internet stranice www.mopharmplus.ba isključivo na odgovornost korisnika kao i da Mopharm ne garantuje za posljedice koje mogu nastati upotrebom stranice ili za tačnost i pouzdanost podataka ili informacija.

Za sve dodatne informacije ili bilo kakva pitanja stojimo na raspolaganju. Možete nas kontaktirati  putem info linije na broj telefona +387 36 580 535 svakog radnog dana od 8-16h ili na e-mail adresu shop@mopharmplus.ba.   

ŽIGOVI, LOGOTIPI, REGISTROVANI ZNACI I BRENDOVI

Žigovi, logotipi, registrovani znaci i brendovi koji se pojavljuju na stranici www.mopharmplus.ba su registrovani znaci i imena brendova odgovarajućih kompanija u okviru poslovanja i saradnje sa Mopharm. Iste je zabranjeno koristiti bez odobrenja i saglasnosti njihovog punopravnog vlasnika.

O izvršenju odredbi ovog pravilnika zadužen je Direktor, ili drugi zaposlenik po direktorovom  ovlaštenju.

Ovaj pravilnik stupa na snagu danom donošenja.

AUTORSKA PRAVA

Sadržaj objavljen na web stranici Apoteke Mopharm podliježe zaštiti autorskih prava na sve sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale i registrovane žigove). Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela objavljenih i postavljenih sadržaja na web stranici smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je pravnim radnjama usmjerenim na zaštiti autorskih prava. Isto se primjenjuje na sadržaje koje na web stranicu ili web-shop mogu postaviti ili su postavili ili na kojima imaju pravo partneri i oglašivači ili drugi korisnici. Zabranjeno je preuzimanje i/ili kopiranje svih sadržaja u komercijalne ili bilo koje druge svrhe, osim za ličnu upotrebu. 

Za korištenje informacija u bilo koje druge svrhe, neophodno je prvo dobiti pismenu saglasnost Apoteke Mopharm. Korištenjem podataka u bilo koje druge svrhe (kopiranje, prijepis, distribuiranje, naknadna objava, javno prezentiranje itd.) bez pismenog odobrenja, postupate protivno zakonima, te podliježete sankcijama.

PRAVO NA IZMJENE SADRŽAJA I USLUGA

Administrator stranica www.apotekemopharm.ba i www.mopharmplus.ba i društvenih mreža u vlasništvu kompanije zadržava pravo promjene, ukidanja (privremenog i trajnog) bilo kojeg sadržaja, ponude ili usluge na web stranici bez obaveze prethodne najave. Mopharm zadržava pravo brisanja tekstova diskriminirajućeg ili neprimjerenog sadržaja prema vlastitoj procjeni, ali i na osnovu pritužbi drugih posjetilaca i/ili korisnika. Administrator web stranice može, u bilo kom trenutku i bilo kom posjetiocu oduzeti mogućnost pristupanja web stranici ili društvenim mrežama u vlasništvu Apoteke, ili bilo kom njegovom segmentu, iz razloga koji Mopharm smatra odgovarajućim. Navedeni postupak se može vršiti bez prethodnog upozorenja i objašnjenja.

OBAVEZE KORISNIKA

Posjetiocima i korisnicima web stranice www.mopharmplus.ba nije dozvoljeno: 

  • slanje sadržaja koji krše postojeće BH i/ili međunarodne zakone, sadržaja koji je uvredljiv, vulgaran, prijeteći, rasistički ili šovinistički, te štetan na bilo koji drugi način; 
  • slanje i razmjena informacija za koje je posjetilac svjestan ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korištenje moglo nanijeti štetu kompaniji ili drugim korisnicima; 
  • lažno predstavljanje, odnosno predstavljanje u ime druge pravne ili fizičke osobe; 
  • slanje i razmjena sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravom; 
  • slanje i razmjena neželjenih sadržaja o korisnicima bez njihovog pristanka ili traženja, ili putem obmane; 
  • svjesno objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji sadrži viruse ili slične računarske datoteke ili programe načinjene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg računarskog softvera i/ili hardvera i telekomunikacijske opreme; 
  • prikupljanje, čuvanje i objava ličnih podataka drugih posjetilaca i korisnika web stranice i društvenih mreža u vlasništvu Apoteke Mopharm

IZMJENE USLOVA KORIŠTENJA

Apoteka Mopharm zadržava pravo izmjene odredbi ovih Pravila u bilo kom trenutku, te neće biti odgovorna za moguće posljedice proizašle iz takvih izmjena. Navedene izmjene stupaju na snagu objavljivanjem na web stranicama www.apotekemopharm.ba i www.mopharmplus.ba a ukoliko nakon objavljenih izmjena nastavite da koristite web stranicu,  prihvatate izmjene Pravila.

STUPANJE NA SNAGU

Ova Pravila stupaju na snagu danom objavljivanja na web stranici www.apotekemopharm.ba i www.mopharmplus.ba.

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće iskustvo na našoj web stranici, unaprijedili funkcionalnost naše web stranice, prikazali reklamne sadržaje i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Korištenjem ove web stranice, slažete se uslovima opisanim u Politika privatnosti, Uslovi i pravila korištenja i Kolačići.