Besplatna dostava za narudžbe veće od 100 KM

DOSTAVA I REKLAMACIJE

ZU Apoteka “Mopharm” Mostar – Grad Mostar, koja se nalazi na adresi Husnije Repca bb, registrovana je na osnovu rješenja o registraciji UNIJETI PODATAK od 13.06.2005. godine izdatog od strane UNIJETI NADLEŽNI ORGAN.

MBS: 2-278

JIB: 4227451070001

PDV ID: 27451070001

Datum posljednjeg ažuriranja: 02.06.2021.

OPĆENITO O DOSTAVI

Dostavu vršimo samo na teritoriju Bosne i Hercegovine.

Sve pošiljke se dezinfikuju uslijed situacije izazvane korona virusom Covid-19.

Prilikom pakovanja pošiljki vodimo računa da one budu maksimalno zaštićene od eventualnih lomova i oštećenja.

SLANJE PROIZVODA

Za dostavu narudžbe na teritoriju Bosne i Hercegovine potrebno je 1-5 radnih dana (u vrijeme za isporuku se ne računaju subota i nedjelja, vjerski i državni praznici) ovisno o trenutnoj raspoloživosti proizvoda. Ukoliko nismo u mogućnosti isporučiti pošiljku, o čemu dobijate propratno obavještenje, zadržavate pravo da prekinete narudžbu ili da izvršite rezervaciju i pričekate da naručeni proizvod postane dostupan. Pošiljke isporučujemo putem partnera brze pošte (navesti koja agencija) ili direktno putem naših dostavljača.

ROK ISPORUKE

Dostava na teritoriji Bosne i Hercegovine se realizira u roku 2-5 radnih dana nakon slanja/otpremanja paketa (u vrijeme za isporuku se ne računaju subota i nedjelja, vjerski i državni praznici) osim manjih mjesta, za koje se primjenjuje važeći raspored vožnje brze pošte.

OBRADA NARUDŽBE

Sve narudžbe pristigle do 15:30h obrađujemo isti dan zavisno o dostupnosti naručenih proizvoda. Sve narudžbe pristigle poslije 15:30h zbog tehničkih mogućnosti i reda vožnje brze pošte, šaljemo u toku sutrašnjeg dana u zavisnosti o dostupnosti naručenih proizvoda.

Narudžbe pristigle neradnim danima, vikendima i praznicima šaljemo odmah prvi sljedeći radni dan.

ZAPRIMANJE VAŠE NARUDŽBE

Apoteka Mopharm ne preuzima odgovornost u slučaju kašnjenja isporuke, uslijed “više sile” i stanja na regionalnim putnim komunikacijama. Prije isporuke svaki artikal provjeravamo od oštećenja. Molimo da pošiljku preuzmete pred dostavljačem kako bi izbjegli naknadne reklamacije zbog pošiljke oštećene prilikom dostave.

Prilikom preuzimanja narudžbe, molimo:

 • provjerite odgovara li broj proizvoda broju proizvoda navedenom u narudžbi,
 • pregledajte sve proizvode i uvjerite se da nema oštećenja.

 

Ako je broj proizvoda manji od očekivanog, recite kuriru da ste uočili manjak. Sva odstupanja i oštećenja, bez obzira na to koliko su mala, trebate odmah prijaviti Korisničkoj službi.

CIJENA DOSTAVE

Za iznos narudžbe manje od 50,00 KM trošak dostave snosi naručitelj i ona iznosi 7,00 KM (PDV uključen) za sva mjesta u Bosni i Hercegovini.

Za iznos narudžbe od 50,00KM do 100,00 KM naručitelj plaća dostavu u iznosu od 3,50 KM (PDV uključen) za sva mjesta u Bosni i Hercegovini.

Za iznos narudžbe (ukupno, samo proizvodi) od 100,00 KM ili iznad dostava je BESPLATNA za sva mjesta u Bosni i Hercegovini.

Ako je naručeno više proizvoda, plaćate iznos samo jedne poštarine.

PREUZIMANJE NARUDŽBE U POSLOVNICAMA

Vaše naručene proizvode možete preuzeti i u našim apotekama u Mostaru. Obavijestit ćemo vas kada proizvodi budu spremni za preuzimanje.

Proizvode možete preuzeti u jednoj od naših pet poslovnica u Mostaru koje se nalaze na sljedećim lokacijama:

 • Husnije Repca bb, kod restorana “Niđe veze”
 • Dolina Sunca bb, žute zgrade preko puta “Južnog logora”
 • Gojka Vukovića 34, kod Lučkog mosta
 • Drežnica bb
 • Dračevice bb

REKLAMACIJA

Svi proizvodi koje šaljemo su novi i bez oštećenja, pažljivo upakovani i zaštićeni od vanjskih utjecaja. Reklamaciju i povrat proizvoda moguće je napraviti u roku od 8 (osam) dana od prijema narudžbenice i to u sljedećim uslovima:

 • Prilikom prijema narudžbe pošiljka je iz nekog razloga pogrešna, otvorena ili fizički oštećena.
 • Rok upotrebe naznačen na proizvodu je istekao.
 • Proizvod koji je isporučen ne odgovara opisu proizvoda navedenom na web shopu www.mopharmplus.ba prilikom kupovine.
 • Pošiljka je isporučena u roku dužem od navedenog roka prilikom kupovine.

*U iznad navedenim slučajevima troškove transporta snosi Mopharm.

Reklamaciju i povrat proizvoda je moguće izvršiti putem pošte ili lično u jednoj od poslovnica Mopharm apoteka u Mostaru.

Troškove prve poštarine za zamjenu proizvoda preuzima Mopharm, a svaki naredni povrat snosi kupac u iznosu od 7,00 KM, sa uključenim PDV-om.

Kupac odgovara za neispravnost i/ili oštećenje proizvoda koji su rezultat neadekvatnog rukovanja proizvodom. Ukoliko se utvrdi da je nastupila neispravnost ili oštećenje proizvoda krivicom kupca, odbit će se povrat u iznosu koji je kupac platio za vraćeni proizvod i proizvod će mu biti vraćen na njegov trošak.

U slučaju oštećenja proizvoda kontaktirajte nas putem telefona +387 36 580 535 svakog radnog dana u periodu od 8 do 16 sati ili na e-mail shop@mopharmplus.ba za pokretanje procedure povrata robe i/ili sredstava.

Nakon toga, potrebno je da pošaljete putem e-maila „Izjavu o odustanku“ od kupovine, koja sadrži broj narudžbenice, šifru artikla koji se vraća, a ako se vrši povrat sredstava i broj računa na koji će se izvršiti povrat. Izjava o odustaku od ugovora/obavljene kupovine proizvoda ima pravno dejstvo od dana kada je poslana putem e-maila.

PRAVILA POVRATA I ZAMJENE

U slučaju odustanka od kupovine, kupac ima pravo na povrat ili zamjenu za drugi proizvod. Povrat sredstava se vrši po prijemu proizvoda i nakon što se utvrdi da je proizvod neoštećen i ispravan.

www.mopharmplus.ba je dužan da potrošaču bez odlaganja vrati iznos koji je kupac platio po osnovu ugovora, a najkasnije u roku od 15 dana od dana prijema izjave o odustanku, a nakon prijema vraćenog proizvoda.

Povrat sredstava može se izvršiti samo ukoliko je kupac postupio po, u tekstu iznad, definisanoj proceduri za povrat robe.

Povrat sredstava vrši se isključivo uplatom na tekući račun, nije moguće slati novac po kuriru u gotovini.

U slučaju povrata proizvoda ili novčanih sredstava kupcu koji je prethodno izvršio plaćanje nekom od platnih kartica, djelimično ili u cjelosti, a bez obzira na razlog vraćanja, www.mopharmplus.ba je u obavezi da povrat vrši isključivo putem VISA, EC/MC i Maestro metoda plaćanja. To znači da će banka na zahtjev shop@mopharmplus.ba obaviti povrat sredstava na račun korisnika kartice.

Naručeni proizvod, bez prethodnog kontakta i dogovora sa operaterima shop@mopharmplus.ba ne možete samoincijativno mijenjati/zahtijevati novac u nekoj od poslovnica Apoteke Mopharm ili slati na adrese koje su navedene na računu/otpremnici.

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće iskustvo na našoj web stranici, unaprijedili funkcionalnost naše web stranice, prikazali reklamne sadržaje i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Korištenjem ove web stranice, slažete se uslovima opisanim u Politika privatnosti, Uslovi i pravila korištenja i Kolačići.